Snöflingor i tekoppen

Det känns som om julen redan är över, det gick väldigt snabbt i år, men de goda smakerna kommer jag att använda länge. Citrusfrukternas säsong varar ett tag till och alla goda kryddor kan man använda till mycket. Saffran i en god fisksoppa, kanel och kardemumma på frukostfilen och på cappucinon, grovmalen skånsk senap på skinkmackan…

I en av julklapparna jag fick låg ett te som är rena drömmen när man kommer in från en snöpromenad i den bistra kylan – ett svart te med rosenblad och rosépeppar, krossad kanel och snöflingeformade sockerstjärnor, kallat  ”Den första snön”.

God fortsättning!

Författare

Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist, hälsoinspiratör och författare. Hon driver företaget Mersmak kommunikation och gav under våren 2012 ut boken Mersmak för livet.

Kommentera