Saltchock

Djupfrysta laxfiléer är väldigt enkel och bra snabbmat som man alltid kan ha hemma i frysen. Men igår fick jag lära mig två nya saker:

1: djupfryst fisk kan vara saltad
2: det är stor skillnad mellan finfisk och fulfisk.

Jag hade när jag handlade senast fallit för en lågprisvariant, som när jag efter vi hade ätit upptäckte var marinerad med vatten och salt. Troligtvis för att få fisken att öka i vikt och kunna sänka kilopriset.

Jag upptäckte detta när vi hade satt oss till bords och hela familjen tyckte maten smakade rätt illa – jag hade ju kryddat som vanligt. Kände mig lurad. Trist.

Från och med nu blir det bara Findus filéer som får komma in i våran frys.

Författare

Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist, hälsoinspiratör och författare. Hon driver företaget Mersmak kommunikation och gav under våren 2012 ut boken Mersmak för livet.

Kommentera