Middagstipset

Här kommer en snabb- och lättlagad favorit – med några av mina favoriingredienser: pasta, tomater, olivolja och vitlök. Yummie!

Pasta med vitlöksrostade minitomater och choritzo

4 portioner bandspaghetti

1 ask cocktailtomater

2-3 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

2 choritzokorvar

Gör såhär

Värm upp ugnen till 225 grader. Halvera tomaterna och skiva vitlöksklyftorna, blanda med olivoljan i en ugnssäker form. Grilla några minuter tills vitlöken fått lite färg – det doftar underbart! Skiva choritzon och lägg i formen tillsammans med vitlök och tomater, ställ in i ugnen några minuter till.

Koka under tiden pastan enligt instruktioner på förpackningen. Låt kokvattnet rinna av och lägg pastan i ugnsformen. Rör om och servera, gärna tillsammans med några goda oliver och en grönsallad.

Tips!

Vill du hellre göra en vegetarisk rätt kan du byta ut chotitzon mot smulad fetaost, halloumi eller hyvlad parmesan.

Författare

Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist, hälsoinspiratör och författare. Hon driver företaget Mersmak kommunikation och gav under våren 2012 ut boken Mersmak för livet.

Kommentera