Pumpans inre

Att göra en Halloweenpumpa tycker jag är ganska kul, idag ska jag prova att använda det urgröpta innehållet. Till en soppa.
Pumpkärnorna sköljde jag i ett durkslag, lade på en plåt med bakplåtspapper och satte i ugnen på 200 grader ca 20 minuter tills de var helt torra och hade fått lite färg. Lite flingsalt på det – supergott som snacks!

Jag är inte helt insatt i detaljerna när det gäller soppan, det var min mamma som gjorde den. Gul lök, vitlök, grädde, bujong och timjan kokades och mixades till en slät soppa. Väldigt gott. Och så känns det väldigt bra att inte slänga mat i onödan, tycker jag.

20111103-073902.jpg

20111104-064443.jpg

Författare

Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist, hälsoinspiratör och författare. Hon driver företaget Mersmak kommunikation och gav under våren 2012 ut boken Mersmak för livet.

Kommentera