Juliga vinbär med knäcksås, snöboll och pepparkaka

Min superenkla och underbart goda juldessert blir snabbt en favorit för både stora och små. Det är dags att titta längst in i frysen och använda sommarens bär.

Jag använde vinbär den här gången – lingon blir också supergott. Knäcksåsen stelnar över de kalla bären, och brytningen mellan kallt och varmt, sött och syrligt… ja, det är bara SÅ gott!

Du behöver:

  • 0,75 dl ljus sirap
  • 0,75 dl socker
  • En liten nypa salt
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 5 dl röda vinbär
  • Vaniljglass
  • 4 fina pepparkakor

Koka sirap, socker och salt i en tjockbottnad kastrull tills det är lite knäckigt. Rör i crème fraichen och koka en stund till. Fördela bären i portionsskålar. Häll knäcksåsen över de halvtinade bären. Toppa med en kula vaniljglass och dekorera med en pepparkaka.