Trendspaning på matsidan #fftrends13

Trendspaningar är alltid intressanta, inte minst när det handlar om matvanor.
Rapporten Trendspotting 2013 The new normal från Food&Friends i Stockholm har alldeles nyss släppts. Den ska jag sätta tänderna i imorgon.

Back to basics. Less is more.
En snabb titt säger att vi ska back to basics nästa år. Svångremmen gör sig påmind, vi kommer att äta mindre portioner och det kommer att erbjudas mindre förpackningar.

Det sunda förnuftet får en revival och vi kommer att gå på diet i mindre utsträckning. Tack och lov.

20120919-220348.jpg
Enligt rapporten kommer rädslan för kolhydrater och bröd att minska. Man spår att flera smörgåskedjor är på väg, med bland annat subs och toasts.

Kyckling, fågel och kanin (!) blir allt mer poppis på menyn och vi kommer att dricka mindre alkohol.

Matintresset är fortsatt stort, det kommer fler mattidningar och fler restauranger, framför allt av det enklare slaget.

Låter som trevliga framtidsutsikter, tycker jag.

Författare

Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist, hälsoinspiratör och författare. Hon driver företaget Mersmak kommunikation och gav under våren 2012 ut boken Mersmak för livet.

2 kommentarer

  1. gunvor fröberg - september 20, 2012

    äntligen

  2. Mera trendspaning #Ridderheimsrapporten « Kajsaasp's Blog - september 21, 2012

    […] skrev jag om Food&Friends trendrapport  för nästa år. Igår publicerades Ridderheimsrapporten, som också är en trendspaning, men med […]

Kommentera