Min egen Rocky road

Mörk choklad, salt och krispighet blir fantastiskt gott tillsammans. Min Rocky road har en alldeles egen karaktär: Lite sött, lite salt, mycket smak och ganska mycket tuggmotstånd. rocky road kajsa asp

Ingredienser

  • 80 gram god mörk choklad (min var 70%-ig)
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 dl poppade popcorn
  • 1 dl minimarshmallows
  • 2-3 pepparkakshjärtan, krossade

Smält chokladen i mikron, ca 1-2 minuter. Rör i övriga ingredienser och bred ut som en rocky road på folie eller bakplåtspapper.

Låt svalna och skär eller bryt i lagom bitar när det är dags att smaka på godsakerna. Förvara i en tätslutande burk, kanske de räcker ända fram till jul.

 

Författare

Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist, hälsoinspiratör och författare. Hon driver företaget Mersmak kommunikation och gav under våren 2012 ut boken Mersmak för livet.

1 kommentar

  1. kajsaasp - december 16, 2012

    Kära vänner.
    Det här är ta mig tusan det godaste godis jag smakat. Ever.

Kommentera