Kreativt. Lokalt. Jättegott. #blogg100 del 12

Igår på Konfexmässan fick jag inte enbart ta del av massor av klokheter från föreläsningarna, dessutom åt jag en massa goda smakprover och träffade flera fantastiskt hängivna och trevliga kockar.

Det är så roligt att träffa dessa matkonstnärer som brinner så starkt för sitt yrke, är stolta över det dom gör och, inte minst, ser det som en rolig utmaning att ta tillvara det lokala och göra det bästa av det som finns i närområdet.

Jag träffade kocken på Gullmarsstrand i Fiskebäckskil, som gav mig den här lilla påsen med deras eget salt, som blandats med havtorn från Bohuslän – som de torkar själva.

20130206-171314.jpg
Köksmästaren på Marstrands havshotell bjöd på snittar, och flera andra på fantastiskt goda soppor.

Och så träffade jag kocken på nya Gothia towers-restaurangen som är landets första Svenskt kött-certifierade.

Detta var en bra försmak för vad jag ska få uppleva imorgon – på finalen för tävlingen Årets kock. 🙂

20130206-172512.jpg

Författare

Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist, hälsoinspiratör och författare. Hon driver företaget Mersmak kommunikation och gav under våren 2012 ut boken Mersmak för livet.

Kommentera