Vilken fantastisk dag! #kvinnftg #blogg100 del 89

Idag har jag varit på nationell träff för Ambassadörer för kvinnors företagande. Det var ett otroligt bra program, mycket energi och trevliga… eh, ska vi kalla dem ”medsystrar”?

Idag träffades 450 företagare från hela Sverige som valt att bli ambassadörer och inspirera, stötta och vara förebilder för att andra kvinnor också ska våga ta steget och starta företag och göra veklighet av sina drömmar.

Programmet var verkligen fullspäckat. Temat var förebilder och storytelling. De som gjorde störst intryck på mig var den förra näringsministern Maud Olofsson som berättade om sitt arbete i International Council on Women’s Business Leadership (ICWBL) med bland andra Hilary Clinton, den indiska Meera Sanyal som berättade om kvinnor i Indien som bland annat startat företag inom energiförsörjning och turism, utifrån de förutsättningar de har.

Och så Karin Adelsköld. Hon startade med att dra upp hela klänningen och visa sina strumpbyxor som inte riktigt fungerade som de skulle. Sen levererade hon en otroligt inspirerande, rolig och smart föreläsning om vad humor gör med oss och varför det är ett viktigt instrument i företagande, försäljning, i föreläsningssammanhang och… ja, hela livet faktiskt. Fantastiskt bra.

Humor är dessutom viktigt för hälsan, kolla här!

Humor-halsa-skratta-endorfiner

Ett nytt nätverk för att synliggöra kvinnor som ledare, företagare och förebilder lanserades; Golden rules of Leadership.

The Golden Rules of Leadership is an initiative to create gender equal leadership and entrepreneurship. It means that both women and men in leadership positions at all levels and in different sectors, commit to consistently and persistently work with giving women and men the same opportunities to reach leadership positions.

I detta sammanhang känns det extra bra att skriva att jag i helgen valdes in i Kroppsterapeuternas yrkesförbunds styrelse. Det ska bli otroligt spännande och lärorikt, inte minst för att styrelseordföranden är Annika Billström, Sveriges första kvinnliga finansborgarråd, som bland annat jobbat väldigt många år med Göran Persson.

Jag tackade ja till att bli nominerad eftersom jag tycker att arbetet med BOT är så oerhört viktigt, både för mig personligen och för hela dietistkåren. Jag tycker det är viktigt att vi finns med ”där det händer”. Jag hoppar även på detta tåg för att jag tror att det kommer att vara väldigt utvecklande och ge en tillgång till ett jättestort nätverk.

Och så tror jag att jag kan bidra, bland annat med mitt nätverk och med sociala medier och annat skrivande.