Mat för hjärtat. Snabbgravad lax

Fira alla hjärtan med supermat för hjärta, kärl och själ: Snabbgravad lax.


Snabbgravad lax
Du behöver

300 g skinnfri laxfilé
2 msk socker
1 msk salt
1 tsk finrivet citronskal
1 msk hackad dill
1 tsk grovt stött peppar, gärna en blandning av svart-, vit- och rosépeppar

Gör såhär

Rör ut socker och salt i 2 msk riktigt hett vatten.
Tillsätt 1 dl iskallt vatten, citronskal, dill och peppar.
Skär laxen i skivor, ca 7 mm tjocka.
Lägg skivorna i en liten skål, varvat med lagen och snabbgrava ca 2 timmar.

Servera till kokt eller dillstuvad potatis, eller som pålägg på en lyxig lunchmacka.

Recept och foto: Kajsa Asp Jonson

Författare

Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist, hälsoinspiratör och författare. Hon driver företaget Mersmak kommunikation och gav under våren 2012 ut boken Mersmak för livet.

Kommentera