Hjärna. Hjärta. Mage. – en av Sveriges bästa hälsoböcker

I tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2016 har ”Hjärna. Hjärta. Mage. – för hållbar hälsa och ett skönare liv” fått pris som en av Sveriges bästa hälsoböcker. Enligt juryns ordförande Christina Möller är böcker om hälsa en av årets stora trender, parallellt med böcker om vardagsmat, odla eget, samt söta desserter och bakverk. I kategorin Hälsa bedömdes över 70 bidrag och totalt har mer än 400 böcker granskats i årets tävling:

– Sverige är ”The silicon valley of cookbooks” enligt juryn.

Tredjepriset i kategorin Hälsa gick till Kristina Anderssons Eat Clean-kokbok och vinnaren var Frida Wallentinssons bok Groddar, skott & mikrogrönt. Fullständig redovisning av tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2016 kommer att finnas på deras hemsida före årsskiftet.

Hjärna. Hjärta. Mage. fick juryns silvermedalj med motiveringen:

”Med hälsan i fokus låter denna bok förnuftet råda och maten ge näring och njutning. Med handfasta tips om hur man tar hand om sin mage, håller sig frisk, tränar hjärnan och sover gott kan man runda av med de goda recepten för livet.”

Juryn bedömde att boken var både viktig och inspirerande.

– Jag tycker det är särskilt roligt att få denna utmärkelse eftersom de flesta som jag jämförs med har en hel stab bakom sig, med stylister, PR-folk, kockar, sminkörer och frisörer, medan jag gör allting själv – från att handla och laga maten, skriva recepten och vara redaktör, till att distribuera och sköta försäljning och PR, säger författaren och dietisten Kajsa Asp Jonson.

Boken är gjord i samarbete med fotografen Katja Ragnstam och formgivaren Mario Tomio.

Klicka på länken för mer information om boken Hjärna. Hjärta. Mage. – för hållbar hälsa och ett skönare liv.

Såhär beställer du: via mail till info@kajsaasp.se eller hos Bokus eller Adlibris.

Klicka på denna länk för att ladda ner pressbilder.

img_7091