Tack 2017 – och välkommen 2018!

Året som gått har varit intensivt, spännande och väldigt väldigt roligt. Uppdragen har varit varierande, utmanande och utvecklande. Mitt ena bolag (Mersmak kommunikation) firade 10 år och aktiebolaget (Kajsa Asp Kommunikation AB) 5 år.

Nu lägger vi 2017 till handlingarna och tar klivet in i ett nytt år. Men först, en summering:

Moderator
Sommarens och höstens uppdrag som moderator gav mersmak. Under Almedalsveckan var jag moderator för ett seminarium som Cancerfonden arrangerade, och i september under MAT2017 i Växjö modererade jag Eskil Erlandsson, Leif Mannerström och Cecilia Svanberg i ett samtal om äldremat. I januari var jag workshopledare och föreläste om klimatsmart mat under en stor personalutbildning hos Akademiska hus.

Under hösten har arbetet med att planera Dietisternas riksförbunds kongress tagit fart på allvar. Jag är projektledare för kongressen och kommer att vara moderator på vissa delar.

Föreläsare
Föreläsningsuppdragen jag haft under året har inriktats på Mat för hjärnan (bland annat tillsammans med Brain Athletics), Kost för idrott och prestation, Klimatsmarta matvanor och Sköna goda vanor för hälsan. Många vill veta mer om mat och näring på vetenskaplig grund – och hur man kan använda sina kunskaper om mat och hälsa i vardagen. God och hälsosam mat behöver inte vara krånglig, dyr eller ta lång tid att laga – tvärtom så vill jag visa att den kan vara både snabblagad, prisvärd och supergod.

Spökskrivare, skribent, journalist och konsult
Jag har skrivit ett stort antal artiklar och krönikor om goda matvanor, klimatsmart mat, specialkost vid allergi och intoleranser, idrottsnutrition, tarmbakterier, diabeteskost, samband mellan matvanor och cancer, prevention, forskning och vetenskap, personporträtt av chefer och ledare, med mera, med mera.

Under våren skrev jag tillsammans med Monica Berglund en bok om ledarskap inom äldreomsorgen.

Författare
Under 2016-17 fick boken Hjärna. Hjärta. Mage. ett stort genomslag. Bokens beskrivningar av komplicerade samband mellan kost, träning, stress, tarmen och hjärnan, och massor av inspirerande recept togs emot väl, både av hälsointresserade individer och yrkesverksamma, till exempel dietister och kostrådgivare.

Det skrevs om boken bland annat i Aftonbladet, i Kungsmässans höstmagasin, i Naturvetarnas tidning, i Dietistaktuellt, i Magasinet MAT, i tidningen Hälsa&Fitness och på hälsobloggar.

Boken har utnämnts till en av årets bästa kokböcker i kategorin Hälsa (av Grythyttans måltidsakademi), och den nominerades och blev en av finalisterna i 1,6-miljonersklubbens Hälsopris (som Årets matprofil).

Läs gärna mer hos Bokus och Adlibris – men lägsta pris och snabbaste leverans får du om du beställer direkt: via ett mail till info@kajsaasp.se (ange namn, adress och vad du vill beställa). Julerbjudandet 150 kr + frakt (45 kr) gäller t o m 31 januari 2018.

Tack 2017 – och välkommen 2018!

Mersmak2016_0548

Foto: Katja Ragnstam.