Träning och rörelse – strategisk partner för Rotpartner: Nytt på Friskvårdspodden

Den här gången har Friskvårdspodden hälsat på hos Fredrik Olsson på Rotpartner. Vi möttes av väldigt trevliga medarbetare, en härlig arbetsmiljö och en rad cykelhjälmar – och ett fikarum med pingisbord, hängande korgstolar och mysiga soffor. Alla på kontoret verkade glada och såg ut att trivas väldigt bra.

Här kan du lyssna på Friskvårdspodden med Fredrik Olsson.

I samtalet belyser vi många olika vinklar på hälsa och friskvård, och ledarskap. Rotpartner har under många år satt träning och hälsa högt på agendan och ser tydliga kopplingar till medarbetarnas kreativitet, bättre samarbete och samverkan, glädje och frisknärvaro – och att företagets tydliga profil och värdegrunder dessutom underlättar vid rekrytering.

Frågor som vi diskuterar med Fredrik är till exempel hur hälsa kan bli ett strategiskt verktyg, hur man kan se och mäta effekter av mer rörelse, var man bör dra gränsen mellan vad som är chefens ansvar eller medarbetarens, hur man kan inspirera och peppa positivt och hur man kan nå och inspirera både den som är mer stillasittande och den som redan tränar mycket.

Första bilden tog vi när jag och Fredrik möttes på flyget mot Almedalen. Nu, ett antal salta bad senare, var vi redo för inspelning. Det blev ett väldigt intressant samtal med en av Sveriges förebilder som hållbar och hälsosam arbetsgivare!

Hos Brain Athletics finns en artikel som jag skrivit om Rotpartners arbete med friskvård och effekten av pulshöjande träning. Läs gärna reportaget här!

…och lyssna på podden här!