Friskvårdspodden – om #Peprapporten2019 och ungas dygnsrytm

I detta avsnitt dyker vi ner i Pep-rapporten som släpptes i veckan, och pratar med sömnforskaren Christian Benedict om sömnvanor och dygnsrytm hos växande barn och tonåringar. Vi träffade Christian i Stockholm för en inspelning, och det var så intressant och djuplodande att vi valt att dela upp det på två avsnitt. Den här gången blir det alltså fokus på barn och unga, den andra delen med resten av vårt samtal kommer nästa vecka. Om du vill veta mer redan idag kan vi rekommendera Cristians bok Sömn.Sömn.Sömn.

Klicka här för att komma till veckans avsnitt av Friskvårdspodden.

 

Barn gör som vi gör, inte som vi säger. Barn till fysiskt aktiva föräldrar rör sig mer och när det finns frukt och grönsaker hemma äter även barnen mer av det – ganska självklart. Generation Pep är ett initiativ av Kronprinsessparet Victoria och Daniel, och verksamhetschef är Carolina Klüft och syftet är att alla barn i Sverige ska få bättre och mer jämlika möjligheter till ett aktivt liv och hälsosamma matvanor.

Läs gärna mer om Pep-rapporten här!

I veckans avsnitt går vi igenom tio tips för att hjärnan ska funka så bra som möjligt. Om dem kan du läsa mer på Hjärnberikad.se.

Klicka här för att komma till veckans avsnitt av Friskvårdspodden.

Namn på Soundcloud: Pep-rapporten + Christian Benedict om sömn och hälsa för unga.