Inför Ironman: Tuff träning ger reslutat – även på jobbet. #Friskvårdspodden

Att vid 47 års ålder testa löpning för första gången i livet. Att ett halvår senare springa Göteborgsvarvet och ytterligare tre år senare göra sin första Ironman – vilket innebär 3,9 km simning (i havet), 18 mil på cykel och slutligen ett maraton, alltså 42 km löpning, allt i en följd.
Är det överhuvudtaget möjligt?

Vi har träffat Annica Samuelson och Justus Alholt, som båda tränar på en ganska hög nivå och har gjort flera utmanande lopp. De har mycket gemensamt men också många faktorer som skiljer dem åt, bland annat deras träningsbakgrund.

Veckans avsnitt av Friskvårdspodden handlar mycket om att sätta upp tändande målbilder, resan till målet, fysisk och mental träning men också om arbetsmiljö, teambuilding, friskvård och lönsamhet – hur träningen och satsningen hos några individer kan skapa ringar på vattnet och inte bara påverka hälsan hos medarbetarna utan även skapa gemenskap och sociala band.

Du som lyssnar via iTunes hittar avsnittet här, och här kan du som lyssnar via Soundcloud höra veckans avsnitt av Friskvårdspodden!

Och du som är fysiskt aktiv kan få ut ännu mer av din träning genom att ta del av vårt samtal om vad man behöver äta när man tränar mycket. Kolhydrater är idrottarens viktigaste bränsle och många är alltför försiktiga när det gäller att äta till exempel bröd, pasta och potatis. Kolhydrater och tillräckligt med energi bidrar bland annat till att du sliter mindre på kroppen och orkar mer, både fysiskt och mentalt.

Veckans röster i Friskvårdspodden: Justus Alholt, Kajsa Asp, Annica Samuelsson och Anna Krantz.