Friskvårdspodden: Arbetsmiljön påverkar hälsa och resultat

Den här veckan får Friskvårdspodden besök av Janica Wiklander och Cecilia Edfors från Tengbom arkitektkontor. Vi djupdyker i hur arbetsmiljön påverkar hälsa och psykosocial hälsa och hur det i sin tur påverkar effektivitet, mod och kreativitet – ja faktiskt, våra hjärnor. 

Förebyggande hälsoparametrar som träning på arbetstid och att främja bra matvanor är grundförutsättningar för att vi ska kunna bli vårt bästa jag – och för långsiktigt lönsamma arbetsplatser. Vi behöver ta ett helhetsgrepp och på hållbarhetsfrågor och miljöfrågor inklusive såväl människa som kultur och planet. Att skaffa sig insikt om nuläget är grunden till förändring. 

En bra arbetsmiljö skapar lugn och arbetsro, och bidrar samtidigt till produktiv stimuli. Det betyder att de som jobbar där kommer att må bättre, hålla längre och bidra till en bättre lönsamhet.

Lyssna på veckans avsnitt och få fler insikter i hur den fysiska och sociala miljön kan bli en friskvårdsfaktor. Du hittar det via iTunes eller via Soundcloud.

Författare

Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist, hälsoinspiratör och författare. Hon driver företaget Mersmak kommunikation och gav under våren 2012 ut boken Mersmak för livet.

Kommentera