Ny bok: Klara, färdiga.. kör!

Nu är den äntligen här!
Boken Klara, färdiga… kör! levereras i dagarna från tryckeriet.

Underrubriken är ”allt en tonåring behöver veta om mat och träning för att må bra och nå sina mål” och det är precis detta boken handlar om. Det finns en faktadel där du på ett enkelt sätt får förklaringar på hur mat, träning och vila hänger ihop och är beroende av varandra, en receptdel med mat och mellanmål som man enkelt fixar själv, plus ett avsnitt med frågor och svar – baserat på de frågor jag fått under mina föreläsningar för idrottslag.

Jag vill att barn och unga (och även deras föräldrar och tränare) ska förstå vilken avgörande betydelse maten och balansen tillsammans med träning och återhämtning har för träningsresultaten och utvecklingen, men också för att man ska må bra och vara pigg, stark och frisk. På det sättet riktar sig boken inte enbart till den som tränar mycket, utan faktiskt till alla ungdomar och deras föräldrar.

Samtidigt vill jag inte att bra matvanor för hälsan ska bli tidskrävande och ett jobbigt moment, utan visa att det handlar om helt vanlig bra och god mat som dessutom är enkel och snabb att fixa hemma. Recepten innehåller till exempel ägg, havregryn, mjölk, fullkornsbröd, grönsaker, frukt och bär. Inga konstigheter, alltså!

Boken finns att köpa via bokhandeln, till exempel AdLibris och direkt via mig.

2 kommentarer