Våra bästa minimuffins

Idag bakade vi supergoda mellanmålsmuffins, snart-åttaåringen och jag. Våra muffins är lagom söta och innehåller havre och mer protein än de flesta liknande recept – hyfsat nyttiga alltså.
Perfekt till en kopp kaffe, te eller ett glas mjölk, eller i picknick-korgen eller träningsväskan!
Du behöver (till 28-30 små muffins):
1,5 dl havregryn
2 dl mjöl
1 dl socker (ta mindre om du vill!)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl naturell yoghurt
1 dl rapsolja
3 ägg
10-12 torkade aprikoser; skurna i småbitar
8 bitar mörk choklad (ca 40 gram); grovt hackad
30 hallon (kan uteslutas)
28-30 små muffinsformar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 220 grader. Blanda mjöl, havregryn, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Tillsätt yoghurt, rapsolja och ägg och rör ihop till en jämn smet. Tillsätt aprikos- och chokladbitarna.
Placera ut muffinsformarna på en plåt och fördela smeten i dem (fyll till ca 2/3). Jag tycker det fungerar smidigast att hälla smeten i en liten plastpåse och spritsa ner smeten i formarna.
Lägg ett hallon i varje muffins om du vill.
Grädda ca 7-8 minuter, tills dina muffins fått fin färg.

20140315-175021.jpg

Författare

Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist, hälsoinspiratör och författare. Hon driver företaget Mersmak kommunikation och gav under våren 2012 ut boken Mersmak för livet.

Kommentera