Föreläsningar

Mat och hälsa är ett brett ämnesområde, vi skräddarsyr föreläsningar efter era önskemål, och tar fram rätt vinkel och nivå utifrån målgrupp och syfte.

Mer glädje, bättre relationer och ökad lönsamhet

Vad skulle bättre matvanor hos medarbetarna kunna bidra med för företagets resultat och hälsa? I Sverige har varannan vuxen övervikt eller fetma. Bara 1 av 10 äter tillräckligt med fullkorn och forskningen säger att vi skulle må bra av att äta dubbelt så mycket grönsaker och frukt som vi gör idag. Maten är både bränsle och näring för att vi ska må bra, för att kroppen och hjärnan ska fungera som bäst. 

Inspirationsföreläsning vid er kickoff eller ett mer långsiktigt upplägg med återkommande kunskapsportioner – ni väljer! Skicka gärna ett mail med er förfrågan så hittar vi tillsammans en lösning som passar för er.

Idrottsnutrition: Mat för prestation

Kajsa Asp har lång erfarenhet av att utbilda idrottslag inom kost och hälsa. 

– När ni anlitar mig som föreläsare får ni inte bara en expert inom kopplingen mellan mat, hälsa och resultat – ni får dessutom en utbildad PT med personlig erfarenhet av aktiva idrottande barn och ungdomar. Jag är mamma till två killar som har varit aktiva idrottare under hela sin skoltid. Att i olika åldrar och utvecklingsfaser pussla ihop skola, läxläsning, träningstider och måltider med rätt timing kräver planering och kunskap – och mycket mat!

Hållbara hälsosamma matvanor 

Vi får ofta höra mer om dieter med snabba resultat, myter och rykten, än om hälsosamma matvanor som håller i längden. Med mer kunskap blir det så mycket lättare att navigera och hitta en väg som funkar för dig, som ger energi till att orka och hinna så mycket mer än att äta nyttig mat. Du får enkla tips för en hälsosammare vardag, med ett helhetstänk som gör det lättare att göra medvetna val, till exempel på restaurangen och i mataffären.

Vi erbjuder föreläsningar, workshops, samarbeten och inspiration – alltid förankrat i vetenskap och näringsrekommendationer, och med en stor skopa matglädje.

Läs gärna denna artikel av Yasemin Bayramoglu, Driva Eget

Hur vi sköter vår hälsa spelar så stor roll för hur vi presterar att det borde ingå i varje starta eget-kurs. Det menar dietisten och egenföretagaren Kajsa Asp Jonson. Men tänk inte på allt du inte får. Tänk på vad du kan lägga till!

Referenser

”Vilken succé du gjorde igår!

Otroligt bra föreläsning som inte lämnade någon oberörd, allra minst mig.
Jag följer dig även på instagram nu och ser fram emot att få inspiration att laga sundare mat.

Än en gång stort tack för igår alla var riktigt nöjda med din föreläsning.”

Evelina S, HR-ansvarig på telekomföretag

”Kajsa är en engagerad föreläsare; intresserad, extremt kunnig, och dessutom rolig.”

Annica K, hälsoansvarig på konsultföretag inom programmering

”Glad och tacksam att jag gick på din föreläsning! Vilken energikick! Toppen med bok som påminnelse hemma när inspirationen tryter;). Många tack för en fantastisk kväll!!”

Anette B

”Dietisten, hälsoinspiratören och författaren Kajsa Asp bjuder på en i både ord och bild färgstark föreläsning.”

KatrineholmsKuriren

”Tack för en mycket givande och bra framförd föreläsning som blev en riktig kvalitetsstart på veckan! Basic och lätt att ta till sig, föreläsningen gav mig motivation och kunskap om hur mat/motion påverkar oss.

Tack än en gång!”

Tarja T

”Vilken sund och klok inställning – härligt!!!! Jättebra att förena nytta med nöje.”

Maria P, hälsopedagog

”Tack Kajsa för dina balanserade o informativa kostråd. De behövs i dessa tider när allt ska gå alldeles för snabbt o många söker lycka i dieter a la quickfix. Ett stort tack!”

Mvh/Jessica

”Kajsa är en perfekt kombination av gedigna kunskaper och strålande personlighet.”

Gunilla Nilsson, VD ConViva Kognitiv handledning

”I dagens mediabrus är det viktigt med informatörer som vet vad de talar om och som man kan lita på. Jag litar på Kajsa.”

Ulla Johansson, nutritionist, Idun näringskonsult

”Det var kul och intressant att lyssna till dig på Kunskapsdagarna. Du pratar hälsa utan pekpinnar och med glädje. Gott!”

Kenth Åkerman

”…hon är legitimerad Dietist, utbildad personlig tränare och journalist. Och en idéspruta av format.”

Owe Krook, butikschef ICA Kvantum i Lerum

”Ger Mersmak – av sin energi och livsglädje, värme och framåtanda.”

”Ett energiknippe som skapar glädje och motivation var hon än verkar!”

”Kvarlämnar en känsla av äkta engagemang, värme och ödmjukhet!”

”Kajsa är suverän på att motivera andra människor och få dem att tänka i andra banor. ”

”Tack för att du skrev så bra i din artikel i tisdags. Inga pekpinnar om vad man inte ska äta! Den artikeln kan jag visa för min dotter som i många år lidit av ätstörningar men nu i alla fall börjar våga tänka tanken att hon behöver ”ge” kroppen vad den behöver!”

Maria

Hur vi sköter vår hälsa spelar så stor roll för hur vi presterar att det borde ingå i varje starta eget-kurs. Det menar dietisten och egenföretagaren Kajsa Asp Jonson. Men tänk inte på allt du inte får. Tänk på vad du kan lägga till!

Yasemin Bayramoglu, Driva Eget