Podcasts

Friskvårdspodden

Friskvårdspodden är ett samarbete mellan Kajsa Asp och Anna Krantz på You Go Healthplan. Samarbetet inleddes 2018 och det finns idag (mars 2024) ca 80 avsnitt som du hittar på Podcaster och i andra poddkanaler.

I podden tar vi ett helhetsgrepp kring hälsa och friskvård, med energi, glädje och nyfikenhet – grundat i vetenskap. Vi gillar att prata och diskutera och som gäster bjuder vi in experter, forskare, företagsledare och förebilder inom till exempel träning, motivation, sömn, hälsoekonomi, och hjärnans hälsa och funktion, kopplat till vår livsstil och våra vanor.

Vi hoppas kunna bidra med inspiration, kunskap och nya tankar, både för dig som privatperson och för dig som i ditt jobb har inflytande över andra människors förutsättningar för hälsa och ett rikare liv. Vår ambition är att lägga ut ett nytt poddavsnitt varje vecka. Du hittar dem via Soundcloud och Podcaster och de presenteras även i min blogg.

Kontakta oss gärna om du vill vara med som gäst eller är intresserad av att sponsra Friskvårdspodden.

Kajsa Asp Jonson är dietist och journalist och brinner för att räta ut frågetecken, slå hål på myter och sprida budskapet om enkla sunda matvanor som lägger en viktig grund för hälsan – genom hela livet.

Anna Krantz är ett energiknippe som älskar att utmana sig själv och smitta andra med sin livsglädje. Hon är projektledare och kundansvarig på You Go Healthplan.

Puls på vård & vetenskap

Kajsa Asp Jonson är programledare för Puls på vård & vetenskap  som finns på Spotify, iTunes och Simplecast.

Poddserien Puls på Vård & Vetenskap erbjuder lättsamma och intressanta samtal om forskning, innovation, utmaningar och lösningar inom området hälsa och sjukvård.

I avsnitten möter Kajsa Asp Jonson gäster som är experter inom sitt område – forskare, läkare, dietister, sjuksköterskor samt annan vårdpersonal och patienter. Läs gärna mer här!