Härlig sallad till Valborg #recept

 
En vacker härlig sallad passar fint till vårens alla fester – och förvandlar den vanligaste vardag till en upplevelse för alla dina sinnen. 

Använd de grönsaker och frukter eller bär du känner för. Prova oväntade kombinationer och hitta nya favoriter. Såhär gjorde jag:

Du behöver 

  • 10 cm squash, skivad och stekt i olivolja 
  • 70 gram bladpenat 
  • 3 msk kärnor av granatäpple
  • 1 avokado, skuren i kuber eller skivor
  • 5-6 jordgubbar
  • 1 liten bit chevre
  • 1/2 msk olivolja
  • Svartpeppar från kvarn, ev. lite flingsalt

Gör såhär 

Lägg bladspenaten i botten på ett stort vackert fat. Lägg på alla övriga ingredienser och ringla över oljan. Mal svartpeppar över alltsammans och njut en stund med ögonen innan du hugger in på konstverket.

Trevlig Valborg!

Författare

Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist, hälsoinspiratör och författare. Hon driver företaget Mersmak kommunikation och gav under våren 2012 ut boken Mersmak för livet.

Kommentera