God mat som boostar systemen

Mat ska vara gott OCH boosta systemen. I min matlåda finns idag grönkål, kikärter, kyckling, morot, tomat, pumpafrön, olivolja och hummus med grönkål och citron. Förutom en massa goda smaker, crunch och stabil energi får jag protein, kolhydrater, fibrer och antioxidanter. Smaskigt och mättande. 💚💚

Såsen är en för dagen ny innovation med kikärtor, olivolja, örtsalt, grönkål och citron. Istället för grädde och crème fraîche får du alltså en fräsch sås som ger smak, hälsosamt fett, massor av fibrer, antioxidanter och C-vitamin. Enkelt och gott, precis som det ska va!

Hummus med grönkål och citron – recept

Du behöver:
1 burk eller tetra färdigkokta kikärter
1 msk olivolja (gärna D-vitaminberikad såhär års!)
en näve grönkål
saften av 1/2 citron
1/2 tsk örtsalt
grovmalen svartpeppar

Gör såhär: Lägg alla ingredienser i en hög smal burk eller liknande. Mixa med stavmixer och voilà – en sås som är både supergod och supernyttig. 💚🌞

Fler tips och recept, och massor av intressant fakta kring hur dina vanor påverkar ditt liv och din hälsa finner du i boken Hjärna. Hjärta. Mage. för hållbar hälsa och ett skönare liv.

Författare

Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist, hälsoinspiratör och författare. Hon driver företaget Mersmak kommunikation och gav under våren 2012 ut boken Mersmak för livet.

Kommentera