Det finns bara en quick fix som funkar – reportage i Driva eget

Tidningen Driva eget intervjuade mig tidigare i år kring hälsa och livsstil som en grundförutsättning för framgångsrikt och hållbart företagande. Nu finns artikeln ”Det finns bara en quick fix – hälsotips för företagare” på deras hemsida. Några nedslag:

Hur vi sköter vår hälsa spelar så stor roll för hur vi presterar att det borde ingå i varje starta eget-kurs. Det menar dietisten och egenföretagaren Kajsa Asp Jonson.

Hon tycker att vi ofta krånglar till det för mycket när vi vill leva sunt, och många har skuldkänslor kring sina vanor. Det blir ingen vare sig mer hälsosam eller lycklig av.

Det gäller att skapa de bästa förutsättningarna för att leverera så smart och bra som möjligt – att bygga bra matvanor för hälsan och att röra på sig varje dag.

– Det räcker att du får upp pulsen i cirka 20 minuter. Då ökar cirkulationen och blodet ger hjärnan mer näring och syre. Då får du ny energi, blir mer kreativ och bättre på att fokusera.

Läs gärna artikeln i sin helhet här!

Här kan du läsa mer om boken Hjärna. Hjärta. Mage.  I boken finns alla dessa tankar finns samlade och kompletteras med ett femtiotal recept att prova, och låta sig inspireras av.

Driva eget Kajsa Asp hälsotips