Oväntat besök i Friskvårdspodden

Vårens (troligen) sista avsnitt av Friskvårdspodden handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för ett hälsosamt arbetsliv och vi bjuder på våra bästa tips för en bra sommar. Assistenten Seke (bilden) gjorde ett exceptionellt bra jobb som maskot under inspelningen.

Hälsan för medarbetarna har kanske aldrig varit en lika viktig fråga som den är just nu, och samtidigt utmanas vardagsstrukturen och rutinerna. Det kan vara svårt att få till det här med sunda vanor kring mat och rörelse, inte minst när man jobbar och pluggar hemifrån. Många är dessutom oroliga för ekonomin och för sin egen hälsa.

Den som inte ens behöver gå hemifrån för att komma till jobbet eller skolan riskerar att bli extremt stillasittande. Matvanorna riskerar att bli mer osunda och oregelbundna, och risken för stress, isolering och depression ökar. Men det finns mycket vi kan göra själva för att hålla oss friska och pigga. Kolla gärna in YouGo:s träningsprogram på YouTube!

Detta är också veckan då Friskvårdspodden fick oväntat besök, av min man (som Seke sitter hos på bilden). Det var länge sedan vi hade en gäst i podden, men det är sånt som kan hända när man jobbar hemifrån. Du hittar veckans avsnitt av Friskvårdspodden via SoundCloud eller iTunes.