Hjärna. Hjärta. Mage. – helhetssyn och hållbar hälsa

Välkommen till en matvärld fri från pekpinnar!

I boken Hjärna. Hjärta. Mage. För hållbar hälsa och ett skönare liv ger dietisten och hälsoinspiratören Kajsa Asp Jonson dig svaren på de vanligaste frågorna kring populära dieter och varför du gör klokare i att lyssna på kroppen och ge den vad den behöver. Mat för hälsan är tillåtande och vacker, och full av smaker och viktig näring. Prova själv – i receptdelen finns över 50 läckra och enkla recept att inspireras av.

Hälsosamma vanor handlar om att få i sig rätt mängd energi och näring, sova gott, träna på rätt nivå och utmana sig själv både fysiskt och mentalt, och inte minst: avsätta tid för återhämtning. Det finns ingen quick-fix för hälsan – och inga måsten eller förbud.

Beställ här!

De vetenskapliga bevisen kring tarmens och hjärnans betydelse för hälsa och välbefinnande blir allt fler. Boken Hjärna. Hjärta. Mage. ger en bild av hur maten du äter, tarmbakterierna, träning, glädje, stress, återhämtning och vad du sysselsätter din hjärna med påverkar kroppens funktioner: blodet, cellerna, signalsubstanserna, musklerna och hjärnan. En kropp som mår bra och används på ett smart och medvetet sätt håller längre och klarar korta perioder av hög belastning bättre. Bra mat och fysisk träning på en lagom hög nivå ger bättre förutsättningar för att hantera en stressig vardag, och ger dig de bästa förutsättningarna för att hålla dig frisk, ha kul och prestera på topp.

Klicka här för att ”bläddra” i boken på Instagram

I boken Hjärna. Hjärta. Mage. får du förklaringar och beskrivningar av komplicerade samband mellan kost, träning, stress, tarmen och hjärnan. Boken lanserades i augusti 2016 och är ett samarbete mellan författaren och receptmakaren Kajsa Asp Jonson, fotografen Katja Ragnstam och formgivaren Mario Tomio.img_7091

 

 

Under hösten 2016 utnämndes boken av Grythyttans måltidsakademi till en av årets bästa kokböcker i kategorin Hälsa, och den nominerades och blev en av finalisterna till 1,6-miljonersklubbens Hälsopris i kategorin Årets matprofil.

Såhär beställer du: via mail till info@kajsaasp.se (för villkor och priser se längre ner på sidan) eller hos Bokus eller Adlibris.

 

För dig som vill veta mer!
Boken tar på ett enkelt sätt upp komplicerade och viktiga samband kring kost, hälsa, livsstil och välbefinnande. Det finns så mycket fakta och samband som är intressanta och viktiga för hur vi mår och hur vi klarar pressen. Genom att ta hand om dig själv är du bättre rustad för såväl psykiska som fysiska påfrestningar. Dessutom blir livet betydligt roligare och mer njutbart.

Fri från ”fri från”
Ett annat skäl till att jag ville skriva boken är att jag har tröttnat på alla skriverier om modedieter och specialkoster som begränsar livet och matglädjen, och som många tror ska ge både hälsa, viktminskning och ett lyckligare liv. Min bok är helt fri från begrepp som ”fri från” och är till hälften faktabok och till hälften kokbok – så kan du själv uppleva mat för hälsan, på mitt sätt (med den senaste forskningen som utgångspunkt).

Vill du göra en beställning går det fint att skicka ett mail till info@kajsaasp.se så levereras boken till dig så fort som möjligt.

Bokfakta: ISBN 978-91-637-0360-7 . Ca 190 sidor. Inbunden.

Pris: Ord pris 150 kr ink. moms (obs – nytt lägre pris!). Frakt tillkommer vid beställning av enstaka exemplar men ingår vid större beställningar. Beställ här!

Det går även att beställa via Bokus och Adlibris.

Såhär såg det ut under arbetet med korrektur och formgivning. 

Klicka här för att ”bläddra” i boken på Instagram

IMG_5096