I restaurangen åt vi lunch första dagen. Och blev väldigt besvikna. Uräckligt helt enkelt. Det är inte ofta jag tycker så, men lunchrestaurangen i backen var verkligen ett bottennapp.
Vi tar med eget och gör höjdarluncher i backen:
- Grillad korv, varm blåbärssoppa
Vi vispade ihop en het och rätt stark blåbärssoppa i termosen, och tog med en vattenflaska för att späda till rätt temperatur i backen. - Ost- och skinktoast och varma koppen
Mackorna bredde vi på morgonen, och grillade i medhavt smörgåsjärn i värmestugan.
Järnet stod i bilen under dagen – ingen hade lust att släpa på det i backen… - Köttbullemacka och varm choklad
Varmt vatten med i termos, och portionspåsar med pulver med i ryggan.
Så kan man själv välja om man vill ha varma koppen eller varm choklad.
Energipåfyllning behövs. Hos både stora och små. Och det går åt betydligt mera mat än man tror. En påse bröd och en tub med skink- eller räkost är bra att ha i reserv.
Frukt är gott att ha i backen, men lite otympligt att ha med sig. Torkad frukt och småaskar med russin är bra att ha i fickan om orken tar slut akut.
1 kommentar
[…] Tips för en lyckad lunch i backen. […]