Nu är det snart bara ett dygn kvar till starten i GöteborgsVarvet. Om du inte redan vet hur du ska ladda inför loppet har jag några enkla tips.
# Idag, fredag: Ät som vanligt, men lite större portioner av pasta eller ris. Lägg gärna till bröd.
En god efterrätt ikväll kanske? Rabarberpaj med glass? Godis? Choklad? Idag har du chansen att ladda in lite extraenergi i musklerna.
# Ta gärna ett par kvällsmackor och ett par glas mjölk innan läggdags.
# Lördag: Ät en bra frukost och kanske något mellanmål på förmiddagen. Långsamma kolhydrater och protein, kanske lite nötter eller mandlar.
# Ta med en liten lunchlåda så du vet vad du ska äta innan start. Pastasallad med fetaost, soltorkade tomater och kapris är supergott och ger energi, kolhydrater och lagom sälta.
# Se till att gå på toa innan start (bajamajorna längs vägen fungerar fint, men ödsla ingen tid där i onödan – been there, done that…)
# Drick både vatten och sportdryck under loppet – minskar risken för att koncentrationen är för hög och magen brakar.
Min bok Mersmak för livet kommer att finnas att köpa till specialpris i Optimores tält, alldeles intill startfållan.
Välkommen!
Idag är jag intervjuad på Sportsidorna i GP.