Inte för att det är nyttigt, men för att det är kul. Och gott. Mina cupcakes är smaksatta med julens kryddor, och toppade med en frisk citronfrosting.
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 1 dl mjölk
- 1 dl matyoghurt
- 1 dl smör- och rapsolja, smakfri olja el flytande margarin
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2,5 tsk kanel
- 0,5 tsk mald kardemumma
- 0,5 tsk ingefära
- 1 krm salt
- 1 stor morot (1,5 dl finriven)
Frosting
- 100 gram philadelfiaost
- 60 gram smör
- 5 dl florsocker
- 1 msk citronsaft
- rivet skal av en halv citron
Vispa socker och ägg pösigt. Blanda de torra ingredienserna för sig. Blanda i det i äggsmeten tillsammans med matyoghurt, mjölk, fett och morot. Klicka ut smeten i 18 medelstora formar eller ca 24 mindre.
Grädda i ca 200 grader i 15 minuter.
Rör ihop ingredienserna till frostingen. Bred den på muffinsen när de svalnat. Dekorera efter tycke, smak och fantasi.
Mitt florsocker tog slut så jag använde 2 dl florsocker och 1 dl blåbärssoppspulver. Lila blev det… Och sen ska man ju gärna dekorera med fina silverkulor och rosa sockerhjärtan – det hade jag inga. Det fick bli pepparkakskross. Inte lika fint, men krispigt och gott.