Hur gör man med avokado? #blogg100 del 46

Hur man gör med en avokado beror på vad man ska använda den till.
Bästa sättet att få loss kärnan är att halvera avokadon med en kniv, och hugga med kniven i kärnan så man får grepp och det blir lätt att bända loss den.
Vill man ha bitar håller man avokadohalvan (med skal) i handen, och skär ut bitarna med en liten kniv. Sedan gröper man försiktigt ur bitarna med en matsked.
Vill man ha mos kan man skrapa med en tesked. Det är toppen som mellanmål, inte minst för riktigt små barn. För vuxna kan det vara extra gott med lite flingsalt på toppen.
Mosad eller skivad avokado är jättegott som pålägg – och smidigt om man inte har tillgång till kylförvaring av andra pålägg.
Ska man inte äta avokadon direkt är det bra att droppa över lite citronsaft så den håller sig fräsch, och blir inte brunfärgad.
Men först och främst gäller det att få avokadon lagom mjuk. Det går snabbast om man lägger den tillsammans med ett äpple eller en tomat i en plastpåse i rumstemperatur.

20130310-213252.jpg
Här kan du läsa mina bästa tips för att hantera en mango.