Gillar du gröt men känner att du blir snabbt hungrig under förmiddagen efter en grötfrukost? Eller vill du helt enkelt få i dig mer protein?
Att röra ner ett ägg i gröten är ett enkelt sätt att förlänga mättnadskänslan och proteinberika den på ett helt naturligt sätt! Den här gröten innehåller dessutom hela korn, linfrön och havregryn – alltså en bra dos av både fullkorn och fibrer.
Mitt recept
Lägg 2 msk linfrön, 1/2 dl havregryn och 1 dl mjölk i en skål och kör i mikro 2 min.
Rör i 1/2 dl kokta kärnor, t ex mathavre, matvete, kvarngryn eller havreris samt 1 ägg. Mikra ca 1 minut till. Rör om och späd med mer mjölk eller vatten till önskad konsistens.
Toppa med dina favoriter, t ex bär, nötter och frön. Jag använde banan och ett par dadlar samt nymald kardemumma. Som en varm kram som startade min söndag.🤗