Havrerisifrutti med hallon

Idag var det dags för en ny kostföreläsning för idrottande ungdomar – den här gången fick jag träffa tennisspelare på Påvelunds tennis- och badmintonklubb.

Jag bjöd dem på en variant av risifrutti, gjord på havreris, kvarg och hallon – vilket betyder mer stabil energi, mer fibrer och mer protein än originalet. Och mindre socker förstås. Recept hittar du under bilden.

Recept för ca 15 portioner:

Du behöver (till gröten):

3,5 dl Havreris, koka med lite salt och låt det kallna (jag kokade detta dagen innan)

500 g keso

1 kg vaniljkvarg

1 dl rostade solrosfrön 

Blanda ihop allt detta!

Hallonkompott:

750 g hallon

4 msk socker

4 msk chiafrön

Koka hallonen med sockret och lite vatten, ca 5-10 min. Blanda i chiafrön och låt kallna. Rör om då och då. 

Varva hallon och ”gröt” i burkar – väldigt gott och smidigt att ta med till träningen/ matchen. Enjoy!💗