Idag var det dags för en ny kostföreläsning för idrottande ungdomar – den här gången fick jag träffa tennisspelare på Påvelunds tennis- och badmintonklubb.
Jag bjöd dem på en variant av risifrutti, gjord på havreris, kvarg och hallon – vilket betyder mer stabil energi, mer fibrer och mer protein än originalet. Och mindre socker förstås. Recept hittar du under bilden.
Recept för ca 15 portioner:
Du behöver (till gröten):
3,5 dl Havreris, koka med lite salt och låt det kallna (jag kokade detta dagen innan)
500 g keso
1 kg vaniljkvarg
1 dl rostade solrosfrön
Blanda ihop allt detta!
Hallonkompott:
750 g hallon
4 msk socker
4 msk chiafrön
Koka hallonen med sockret och lite vatten, ca 5-10 min. Blanda i chiafrön och låt kallna. Rör om då och då.
Varva hallon och ”gröt” i burkar – väldigt gott och smidigt att ta med till träningen/ matchen. Enjoy!💗