Mellandagssallad för en god fortsättning!

God fortsättning, och hoppas du ätit en massa god julmat. Jag älskar verkligen den här säsongen, då man kan frossa i kål av alla sorter. Och upptäcka dem på nya sätt. Brunkål och traditionell ”dansk” rödkål är inte några favoriter hos mig – jag vill ha färskt och krispigt!

Brysselkål, grönkål, savojkål och färsk rödkål finns i min kyl just nu, och igårkväll svängde jag ihop den här goda salladen med stekt brysselkål, färsk grönkål, len Philadelphiaost och krispigt äpple. Älskar ju kombinationen av olika konsistenser och smaker som bryter av och lyfter varandra!

Prova gärna, och skriv gärna och berätta vad du tyckte om receptet!
Du hittar det nedanför bilderna.

Du behöver:

en näve färsk grönkål

ca 15 brysselkål

2 msk mandelspån eller krossade hasselnötter

1,5 tsk smör-&rapsolja

1 äpple

1 msk Philadelphiaost

Svartpeppar, och slite flingsalt om du vill

Såghär gjorde jag – se det som inspiration, inte en lagtext!
I botten av en djup tallrik la jag finstrimlad grönkål. Ovanpå det, ett lager av skivad brysselkål som jag hade stekt gyllenbruna tillsammans med mandelspån (hasselnötter hade nog varit ännu godare men det hade jag inte hemma). Jag toppade med ett svenskt sötsyrligt krispigt äpple, några klickar Philadelphiaost och slutligen några varv nymald svartpeppar. Supergott till ett par skivor skinka, inte minst nu när julhelgen är förbi och det känns skönt att äta lite lättare mat.