Sopor i matlådan?

Gör din egen matlåda och ät upp matresterna istället för att bidra till det växande sopberget.

Var fjärde matkasse går direkt i soporna. Vi slänger mat helt i onödan – för att den har förvarats fel, för att vi tror att maten är dålig bara för att bäst-före-datumet har passerat eller för att vi inte vet vad vi ska göra med våra matrester. Tänk att genomsnittssvensken skulle kunna få 25% mer mat till samma kostnad – bara genom att slänga mindre.

Hörde just på radion att hälften av svenskarna har matlåda med sig till jobbet. På det sättet minskar både utgifterna och mängden sopor. Dessutom får man bättre koll på vad man äter och det blir lättare att hålla vikten.
Här kan du läsa mer om hur du bygger din egen matlåda.

Författare

Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist, hälsoinspiratör och författare. Hon driver företaget Mersmak kommunikation och gav under våren 2012 ut boken Mersmak för livet.

2 kommentarer

  1. Rester is the shit « Kajsaasp's Blog - mars 9, 2011

    […] Var fjärde matkasse hamnar direkt i soporna, helt i onödan. Genomsnittssvensken skulle alltså kunna få fyra matkassar istället för tre – för samma pris. Bara genom att planera lite mer och vara lite mer snål. Och lita på näsan istället för att slänga något som är ett par dagar gammalt, sådär för säkerhets skull. […]

  2. Var fjärde matkasse direkt i soptunnan « Kajsaasp's Blog - februari 21, 2012

    […] Ta hand om dina rester istället, så gör du en insats både för miljön, plånboken och din egen hälsa. Och så går det snabbt också. Share this:FacebookLinkedInTwitterE-postLike this:GillaBli först att gilla denna post. […]

Kommentera