Kost för gravida – på Facebook

Gläds åt nyheten att Livsmedelsverket nu ger sig ut på målgruppens arena – Facebook.

Många blivande mammor har mycket frågor om vad de kan äta under graviditeten. Vad gäller om fisk? Ost? Hur mycket är normalt att gå upp i vikt? Vad kan man göra om man mår illa och så vidare.

Jag har även en hel del om kost och träning för gravida på min hemsida, men nu finns det alltså interaktiva möjligheter med Livsmedelsverket. Spännande grepp för att vara en statlig myndighet – kul!

Man får inte glömma att upplevelsen av att vara gravid är väldigt individuell. Jag hade förväntat mig att träna som vanligt under min graviditet, såg framför mig att jag bara skulle ha en liten kula framtill – att jag för övrigt skulle vara MER vältränad än jag brukar vara. Det gick inget vidare, mådde väldigt illa i samband med träning. Och åt lite för många mackor för att dämpa det. Hade dessutom en foglossning (lindrig men ändå) som hindrade mig.

Jag tror att det är bättre att prova med lite frisk luft eller att vila en stund än att ta en macka till när man mår illa. Ett litet tips bara…

1 kommentar