Stark av spenat? Dagens rätt på hemmakontoret

Idag blir det en supergod omelette med grönsaker frästa i olivolja med salt, peppar och en vitlöksklyfta. 

Visste du att man får bättre kondis av spenat? Läs här!

Såhär gjorde jag:

2 ägg, 3 msk matlagningsgrädde eller mjölk, plus lite salt och peppar – vispas ihop

1 rödlök
1 klyfta vitlök
en klyfta blomkål
en bit röd paprika
en påse spenat

Skär grönsakerna i bitar och fräs dem i olivolja – spenaten läggs i ganska sent.

När grönsakerna är klara puttar du undan dem och steker omeletten i ena sidan av stekpannan.
Sen är det bara att njuta av en snabb, god och nyttig lunch – som man dessutom får bättre kondis av.

Författare

Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist, hälsoinspiratör och författare. Hon driver företaget Mersmak kommunikation och gav under våren 2012 ut boken Mersmak för livet.

1 kommentar

  1. Christer - februari 24, 2011

    Låter riktigt gott.
    Och spenat är ju verkligen gott också.

Kommentera