Smashad jordgubbsmarängtårta

Godaste, snabbaste, enklaste sommartårtan – perfekt när födelsedagsbarnet inte gillar grädde!

Igår hade vi åttaårskalas för min stora kille. I en sommarstuga där utrymme och utrustning är begränsade – och man vill göra det lite enkelt – är den här tårtan oslagbar!

20120712-073945.jpg.

Du behöver (till ca 8 pers):
2 marängbottnar
1liter jordgubbar
1 liter god vaniljglass (jag använde Otto och glassfabrikens Gammaldags vanilj)
Ett bra fat, gärna med lite högre kant

Gör såhär:
Skär glassen i centimetertjocka skivor och täck den ena marängbottnen. Skiva några jordgubbar och dem lägg dem ovanpå. (Om ni inte kommer att äta tårtan direkt kan du ställa in den i frysen i detta läget.)

Lägg över den andra botten och täck med ett lager glass-skivor. Halvera resten av jordgubbarna och lägg dem överst. Servera genast!

Den som vill kan ha choklad- eller kolasås till 🙂

Dagens insikt:
De mest smashade efterrätterna är oftast också de mest smaskiga.

Författare

Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist, hälsoinspiratör och författare. Hon driver företaget Mersmak kommunikation och gav under våren 2012 ut boken Mersmak för livet.

Kommentera