Hurra! Jag har världens bästa jobb

Jag har sagt det förut, men så här års blir jag än mer påmind – jag har världens bästa jobb.

Utsikt från sommarkontoret
sommarmun
uddevallabron ur båtperspektiv
storfångst
(får man ingen fisk får man nöja sig med att rensa agnet)
bästa stretchstället efter löprundan
och sen är det bara att slänga sig i havet. underbart!

Friheten som egen företagare gör att jag kan ta ett långt sommarlov varje år, jobba lite när det behövs, och vara mycket med mina barn.

Resa, njuta av livet och bestämma över mitt liv. ”Kan själv” har varit min replik, redan tidigare än jag själv minns.

”När har du semester” är det många som undrar, och det har jag ju varje dag – samtidigt har jag det aldrig. Jag jobbar nästan jämt men på ett sätt som passar väldigt bra in i mitt liv. Jag gör det jag älskar och genom att jag jobbar lite nästan varje dag gillar jag ännu mer att vara med barnen också.

I skrivandet får jag lite egentid och när jag gjort det jag behöver under några tidiga morgontimmar kan jag njuta ännu mer av resten av dagen. Och posta en bok kan jag göra när som helst så fort jag fått en beställning.

Beslutet att starta eget var inte till hundra procent mitt eget. Jag blev uppsagd när jag var mammaledig med mitt första barn, och visst hade jag tänkt tanken på att det skulle vara roligt att försöka innan dess, men jag var nog lite mer av en trygghetsnarkoman då, och hade inte vågat prova om jag inte hade behövt det på fler sätt än min egen inre önskan.

Jag hade ju en fast tjänst på ett jättebra jobb, och tyckte nog inte att man kunde säga upp sig för att prova på något annat.

Jag är inte bitter, snarare tacksam över att jag fick hjälp med att få ändan ur vagnen och testa livet som egen företagare. Det är roligt, fantastiskt, lärorikt och spännande. Varje dag.

Jag har två olika sommarkontor – superlyxigt!

Den här veckan har jag tillbringat vid kusten utanför Uddevalla, idag bär det av mot Österlen.

1 kommentar