Fira jul utan bitter eftersmak

I dagens GP skriver jag om Lotta Abrahamsson, coachen som behöver coaching för att hitta en sundare livsstil, gå ner i vikt och komma igång med sin träning.

20121218-074535.jpg
Fotona visar hur man kan göra en god men smal jultallrik, med mycket grönsaker. Och Lotta, som nu nått sitt första delmål vad gäller vikten och är under 80-strecket. Midjan har blivit 11 centimeter smalare.

Det är fantastiskt roligt att få ”använda” Lotta som bevis på att det inte behövs någon särskild diet för att gå ner i vikt. Det man behöver göra är att genomskåda sitt beteende, ändra på situationer som gör att man får i sig mer kalorier än man gör av med, och röra sig mer i vardagen.

Varför vänta till efter nyår med att ta tag i sin livsstil? Bara för att det är jul och ledigt från jobbet måste man inte ligga på soffan och äta hela tiden. Ta vara på ledigheten och kom igång och rör på dig istället.

Om du är nybörjare och känner dig lite tveksam till att gå till ett gym är det smartare att gå dit nu än att vänta till i januari – då är det oftast väldigt trångt.

20121218-075425.jpg