Hurra för oss på #GirlPowerDay #blogg100 del 8

Har du tänkt på hur enkelt det kan vara att göra någon glad? Igår satte jag igång en Twittergrej, inspirerad av två lite smådeppiga tjejer – en som kände sig misslyckad för att hon inte varit helt perfekt på en föreläsning, och en som på ett väldigt ojuste sätt blivit ifrågasatt av sina så kallade väninnor; för att hon bloggar.

Jag tyckte det var dags att instifta en GirlPowerDay. Bara för att boosta, lyfta och inspirera varandra, sprida glädje och hjälpa tjejer att tydligare se sina positiva sidor.

Och tydligen fanns det ett stort behov av detta. Det blev mycket RT och många glada tillrop både på Twitter, Facebook och Instagram.

Många tjejer är väldigt bra på mycket – men ganska dåliga på att klappa sig själv på axeln och säga ”du är bra”. Både vad gäller att säga det till sig själv och att säga det till andra.

Jag känner massor av gulliga tjejer. Men jag vet också många som gärna sticker kniven i ryggen (iaf bokstavligt talat) på andra om de får en chans. Avundsjuka och missunnsamhet kan driva människor extremt långt.

Jag är övertygad om att många hälsoproblem såsom övervikt, värk, sömnproblem, ångest och depression skulle kunna lindras betydligt om vi är lite snällare mot varandra och hjälper varandra att se livet från den ljusa sidan. Och sakta men säkert kan stärka självkänslan.

Och det fina med GirlPowerDay är att den inte tog slut igår. Det är GirlPowerDay idag också. Och imorgon. Och alla andra dagar.

Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra.
-Madeleine Albright

kajsaasp GirlPowerDay
Till viss del var jag nog dessutom inspirerad av fredagens after work.