På After work med Martina Haag. #blogg100 del 7

Igår kväll var jag på after work med Martina Haag. Ja, alltså, det var inte bara jag, det var trehundra till, men i alla fall.

Martina höll en inspirerande och rolig föreläsning med rubriken ”Våga kasta dig ut i livet och ta risker, en motgång kan faktiskt vara bra!”

Hon pratade bland annat om avundsjuka som drivkraft. Jag har alltid tänkt på avundsjuka som något som enbart är negativt, precis som missunnsamhet. Om man vänder den inåt mot sig själv blir den förgörande.
Men enligt Martina kan avundsjukan alltså även vara en drivkraft som ger energi och kraft, till att få saker gjorda och till att våga.

Det är genom att göra saker som man egentligen man inte vågar som man utvecklas.
Börja med att göra små läskiga saker så händer det positiva saker, till exempel att ge någon du inte känner en komplimang. Eller att bara börja prata med någon i hissen eller på busshållplatsen. Gå en kurs och lär dig något nytt.

Prova nya saker. Även sånt som du inte tror att du kan.
Du är unik. Värdesätt dina egenskaper och använd dem på ett bra sätt.
Var inte rädd för att visa att du inte är perfekt. Stå för den du är.

”Det är sprickorna i människor som är intressanta, den perfekta ytan är jättetråkig. ”

Börja med att göra något du tycker är lite läskigt, redan idag. Då händer det nya grejer, lovar Martina Haag.
Jag tror henne.

20130201-205535.jpg
Sedan en vecka tillbaka deltar jag i bloggutmaningen #blogg100 vilket innebär att göra ett blogginlägg per dag, hundra dagar i sträck. Ett kul sätt att ta bloggandet till en ny nivå. Levla lite, helt enkelt.