Mångsidig broccoli. #blogg100 del 26

Igår när jag sköljde en bukett broccoli fick jag för mig att vända den uppochner. Och vips föddes en ny idé – tänk om man skulle använda broccoli som dusch.

20130219-155357.jpg
Sen sansade jag mig och gjorde en gratäng, som planerat. Den åt vi till kyckling och pasta, och resterna åt jag som lunch idag.

Broccoligratäng med fetaost
Du behöver
1 stor broccolibukett
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl matyoghurt
1/2 tsk salt
Svartpeppar
1 bit fetaost, ca 40 gram

Gör såhär
Sätt ugnen på ca 200 grader.
Skölj broccolin och skär den i småbuketter. Lägg dem i en ugnsform. Vispa ihop övriga ingredienser i en bunke och häll smeten över broccolin. Smula till sist fetaosten över. Grädda i ugnen ca 20 minuter tills äggsmeten stannat och fått fin färg.
Servera som vegetarisk rätt eller som tillbehör till något annat gott.

20130219-160043.jpg
I lunchlådan strödde jag över lite hackad rostad mandel också. En mycket god smakbrytare mot sältan och grönsakerna.