Busenkelt att laga helt kött. #blogg100 del 27

Många är lite rädda för att tillaga helt kött, tror att det är extremt komplicerat och dömt att misslyckas. Igår tillredde jag en rostbiff av fransyska. Bara sådär. Att laga kött i ugnen är faktiskt hur enkelt som helst. Och har du bra kött – svenskt såklart – och en termometer är det svårt att göra fel.

Jag brynte köttet runtom, kryddade med rätt mycket Fem peppar från kvarn + salt. Lade steken i en ugnfast form och stack i ugnstermometern. I 180 grader fick det lagas till 58 graders innertemperatur. Min köttbit vägde 750 gram, tillagningen tog ungefär en halvtimme.
Piece of cake. Eller ska jag säga Piece of meat. ;)

När köttet är klart är det bara att låta det vila en stund innan man skär i tunna skivor, dock inte alltför tunna när det är alldeles nytillagat.
Till köttet åt jag massor av goa grönsaker, hackad rödlök, oliver och kapris, toppat med finfin olivolja och nymald svartpeppar.

20130219-195226.jpg