Trångt på Konfex. #blogg100 del 11

Idag är jag på konfexmässan och nätverkar och lyssnar på intressanta och inspirerande föredrag. Intresset kring föreläsningarna är stort. Mycket större än arrangörerna verkar ha förväntat sig, för det är oerhört trångt.

Först ut var Jörgen Oom:
Världsklass – så skapas framgångsattityder i vinnande team!

Han pratade om tre framgångsfaktorer: Kunskaper. Uthållighet. RMI – rätt mental inställning

RMI är viktigare än allt annat. RMI bidrar till att man blir omtyckt av kunder kollegor, gillar arbetsuppgifterna och trivs på jobbet.

Alla kan inte vara bäst på allt, men alla kan vara bäst på något. Ta fram det bästa hos var och en. Hitta dina framgångsfaktorer. Var stolt. Gör dig själv stolt.

Våga lämna trygghetszonen och våga tänka annorlunda. Bara genom att utmana sig kan man utvecklas.

Don’t limit your challenge, challenge your limit.

If you can dream it, you can do it.
A dream without a plan is just a dream.

”Vi får inte som vi förtjänar, vi får som vi förväntar. När en positiv och en negativ tanke möts vinner alltid den negativa.”

20130206-125745.jpg
Jenny Åkerman från Mensa pratade om ”kommunikation med hjärna och hjärta”.

Nya tankar och idéer är kul och lustfyllt. Man mår bra av att låta hjärnan jobba.
Hjärnan är plastisk – formbar. Saknar man en funktion finns det andra vägar och funktioner att utveckla. Precis som när det gäller kroppen så blir man bra på det man tränar.
Allt du gör och tänker påverkar hjärnan. Du blir blir vad du tänker.

Du har en fantastisk hjärna. Den kan inte skilja på fantasier och verklighet. Om du tänker stort och positivt händer det positiva saker. 🙂

Se resurserna hos dig själv och hos andra människor – och påpeka det, uppmanade Jenny Åkerman.

Henrik Schyffert var grymt bra. Jag skrattade så jag grät. Det är också friskvård.

Och utställarnas smakprover överträffade varandra.

20130206-130209.jpg

20130206-130337.jpg

20130206-160433.jpg


Brainfood har blivit en populär term i konferensarrangörernas marknadsföring. Bra att matens betydelse för konferensen och kreativiteten hos deltagarna kommer i fokus, men jag är ibland lite tveksam till kvaliteten och kunskaperna bakom.

Författare

Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist, hälsoinspiratör och författare. Hon driver företaget Mersmak kommunikation och gav under våren 2012 ut boken Mersmak för livet.

Kommentera