Yogurt in nutrition #YINI2014

Under kongressen Experimental Biology ägnades en hel dag åt yoghurt; 2nd Global summit on the Health Effects of Yogurt. Det finns många anledningar till att yoghurt har en stor potential och bredd vad gäller positiva hälsoeffekter:
Yoghurt påskyndar återhämtningen efter träning och främjar proteinsyntesen (bygger muskler). Proteinerna i mjölkprodukter, vassle och kasein, är protein av hög kvalitet.
Yoghurt kan förebygga diabetes, dels genom att underlätta viktminskning och att bibehålla en hälsosam vikt, dels via de fermenteringsprocesser i tarmen som främjas av probiotikan. En studie som presenterades visade att 5 dl yoghurt i veckan sänker risken att utveckla diabetes med 28%.
Yoghurt hjälper äldre personer att behålla och bygga upp muskler och muskelstyrka vilket minskar risken för fall och skörhet – och är positivt för autonomin, alltså att man är mindre beroende av hjälp för att klara sitt dagliga liv. Bäst resultat får man när träning kombineras med protein av hög kvalitet, timing och tillräckligt med energi.
Yoghurt förebygger osteoporos – genom sitt innehåll av protein, kalcium och vitamin D (berikade mjölkprodukter).
Och sen har naturligtvis de snälla bakterierna positiva effekter i tarmen.
Helt fantastiskt att ett naturligt och enkelt livsmedel som finns i de flesta delar av världen kan vara så bra för oss!
Vill du läsa mer, följ denna länk: www.yogurtinnutrition.com

Många klienter och kunder som jag träffar tror att hälsosammare matvanor innebär att man utesluter en massa saker och undviker mat man tycker om. För mig handlar hälsa om att äta lagom stora portioner och att lägga till bra grejer som ger bra näring och har positiva effekter på hälsan. Yoghurt är en sådan ”bra grej”.

20140503-103322.jpg