San Diego och Experimental biology #xBio

Vilken fantastisk vecka!
Experimental biology är en global tvärvetenskaplig kongress som arrangeras varje år, i år i San Diego. Ett av fyra huvudteman är nutrition.

Under fyra fullspäckade dagar presenterades forskning om hälsa och sjukdom kopplat till kost; hälsoeffekter av fullkorn, tarmhälsa och metabola effekter av ämnen som bildas under fermenteringsprocessen i tarmen (vilket är en av anledningarna till att fibrer har positiv betydelse för att förebygga hjärtkärlsjukdom och diabetes), koffeinhaltiga energidrycker och samband med bruk (och överkonsumtion) av alkohol, inflammatoriska processer och vad i kosten som påverkar dem, hälsa kopplat till juice, hur hälsan påverkas av nutritionen under de första 1000 dagarna i livet, probiotika och mycket annat.
Otroligt intressant och spännande!

Och som Grande final avslutades kongressen med en heldag om hälsa kopplat till yoghurt.

En sak som jag noterade var att de trender inom kost som dominerar debatten i Sverige inte överhuvudtaget nämndes under kongressen. Varken 5:2 eller gluten kopplat till inflammation och läckande tarm togs upp. Tänkvärt.
För mig är matupplevelserna en stor del av resandet. Några av mina trevliga måltider i San Diego kan du se här.

20140503-104032.jpg