Omelett med nyplockade kantareller och fetaost

Idag snubblade jag över ett helt hav av kantareller. Och gjorde en fantastisk omelett till lunch.

Lyxigare än så här kan det knappast bli.

Du behöver (till 1 person) 
1-1,5 dl kantareller
5 cm squash
en bit fetaost, ca 30-40 gram
2 tsk mjukt matfett, t ex smör-&rapsolja
2 ägg
1/2 dl mjölk
1 krm salt
nymald svartpeppar

Gör såhär
Borsta av svampen och skär den i bitar. Strimla squashen och stek i hälften av fettet. Mal svartpeppar över och strö på lite flingsalt. Bryt fetaosten i bitar och rör ihop med svampfräset. Lägg detta åt sidan medan du gör iordning omeletten:

Vispa ihop ägg, salt och mjölk. Värm resten av fettet i stekpannan och häll i omelettsmeten. Stek på medelvärme tills omeletten stannat. Stick i den med en gaffel då och då så att den blir jämnt gräddad.

Lägg svampfräset på omeletten och servera. Jag åt min omelett direkt ur stekpannan. Mums.

Omelett med kantareller, squash och fetaost. Recept och foto: Kajsa Asp Jonson

Författare

Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist, hälsoinspiratör och författare. Hon driver företaget Mersmak kommunikation och gav under våren 2012 ut boken Mersmak för livet.

Kommentera