Sallad med plommon, linser, lime och koriander. #recept

Vid den här tiden på året har man antingen ingen frukt alls i trädgården, eller alldeles för mycket. En snäll granne hade idag ställt en påse med ca 5 kilo plommon på våran trappa. Man behöver ju  inte göra sylt, saft och pajer av hela skörden – använd frukten tillsammans med dina grönsaker!

Det söta lyfter smakerna i grönsaker som till exempel olika sallads- och kålsorter och bidrar även med vacker färg på din tallrik.

Dagens goda sallad – en mix av nordiskt och asiatiskt, mina favoriter!

Du behöver:

2 dl kokta linser, t ex belugalinser
4 plommon, urkärnade och skurna i bitar
1 msk god olivolja
1 msk limesaft
1-2 msk finhackad koriander
1/2 röd paprika
nymald svartpeppar, ev. lite flingsalt

Blanda alla ingredienser i en skål och mal över svartpeppar. Rör om och servera. Hur gott som helst!

recept-sallad-med-plommon koriander-lime

 

Författare

Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist, hälsoinspiratör och författare. Hon driver företaget Mersmak kommunikation och gav under våren 2012 ut boken Mersmak för livet.

Kommentera