Grönkål är inte bara grönt. Recept på krispiga grönkålschips

Du som tror att grönkål är något man dekorerar julskinkan med – nu är det dags att tänka om. Att göra sina egna grönkålschips är hur enkelt och gott som helst. 

Skölj en stor kvist färsk grönkål och skaka ur vattnet. Skär kålen i strimlor, ca 2 cm breda. Ringla 1-2 tsk olivolja och pressa saften från en halv citron över kålen. Massera in så att olja och citronsaft fördelas jämnt. 

Fördela kålstrimlorna på en plåt med bakplåtspapper och strö över 1/2 tesked flingsalt. Rosta i ugn, ca 10 minuter i 180 grader (något lägre temperatur om du använder varmluftsugn). Vänd då och då så de blir jämnt rostade och passa noga så att de inte blir bruna – då blir de beska och tappar sin fräscha gröna färg. 

Författare

Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist, hälsoinspiratör och författare. Hon driver företaget Mersmak kommunikation och gav under våren 2012 ut boken Mersmak för livet.

Kommentera