Så håller du dig pigg och frisk i höstmörkret

Idag är jag intervjuad i ett större reportage i expressen/gt. Det handlar bland annat om hur man kan äta för att stärka immunförsvaret och hålla sig pigg i vinter.

Bra och varierade matvanor är lika viktigt året om. Det handlar om att få i sig vitaminer, fibrer och antioxidanter från grönsaker och frukt, välja fullkorn och gärna äta mycket fisk. D-vitamin är en viktig faktor och därför behöver vi äta fet fisk och hålla utkik efter berikade mjölkprodukter och berikat fett. Mer om matens stora potential för att bygga upp och skydda din kropp kan du läsa här!

Att gå ut en stund på lunchen är också ett bra sätt att hålla sig piggare, både för att det ger cirkulation och nytt syre, och för att vi blir piggare av att vara ute i dagsljus.

Läs hela artikeln här!

Författare

Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist, hälsoinspiratör och författare. Hon driver företaget Mersmak kommunikation och gav under våren 2012 ut boken Mersmak för livet.

Kommentera