Räktårta till midsommarbuffén

Min silltårta har under de senaste åren blivit en verklig midsommarklassiker. I år provade jag att byta ut sillen mot räkor och färskosten mot majonnäs. Jag halverade mängden rödlök och tillsatte lite citronskal, salt och peppar. Supergott och fint att bjuda som lunch vilken sommardag som helst.

  • Du behöver:
  • 150 gram kavring
  • 75 gram smör
  • 2 gelatinblad
  • 1 liten rödlök
  • 1 kruka dill
  • 200 gram skalade räkor, hackade
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 dl gräddfil
  • 4 msk majonnäs
  • Rivet skal av en ekologisk och tvättad citron
  • Salt och nymald svartpeppar
  • Garnering: 2 ägg, 1 skivad citron, ca 1 dl räkor, rädisor, fläderblommor.
  • Självklart gjorde jag en silltårta också.

    Författare

    Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist, hälsoinspiratör och författare. Hon driver företaget Mersmak kommunikation och gav under våren 2012 ut boken Mersmak för livet.

    Kommentera